Nabídka ryb

Ceník živých ryb

Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) – (250-500g) 289,- Kč/kg živé váhy celoročně
Pstruh lososový (Oncorhynchus mykiss) – (800-1500g)* 362,- Kč/kg živé váhy celoročně
Siven arktický (400-800g)* 335,- Kč/kg živé váhy celoročně
Kapr obecný – (2-5kg) 165,- Kč/kg živé váhy celoročně
Jeseter sibiřský – (3-8kg) 670,- Kč/kg živé váhy celoročně
Amur bílý (2-5kg) 179,- Kč/kg živé váhy sezonní
Siven americký (250-500g) 312,- Kč/kg živé váhy celoročně
Sumec velký (3-5kg) 480,- Kč/kg živé váhy sezonní – září – únor
Lín obecný (250-400g) 250,- Kč/kg živé váhy sezonní
Úhoř říční (350-900g) 790,- Kč/kg živé váhy Momentálně nedostupný
Candát (0,7-2kg) 690,- Kč/kg živé váhy sezonní – září až leden
Štika (0,8-5kg) 580- Kč/kg živé váhy sezonní – září až leden
Kapr půlka 390,- Kč/kg Vánoce
Vnitřnosti, Jikry, mlíčí 400,- Kč/kg Vánoce
Hlava kapra 35,- Kč/ks Vánoce

Další služby

Na požádání provedeme:

Kapr, Amur, Úhoř, Sumec, Štika, Jeseter, Candát

Zbavení života, kuchání, zbavení šupin, zbavení ploutví a hlavy 110,- Kč/ks
Porcování 50,- Kč/ks
Filetování 95,- Kč/ks
Stažení z kůže (pouze kapr) 120,- Kč/ks

Pstruh, Siven, Lín

Zbavení života, kuchání 15,- Kč/ks
Filetování (pouze Pstruh lososový) 50,- Kč/ks

 Ceny se můžou měnit v závislosti na sezóně a na dalších faktorech. Ceny zde nejsou závazné, určující jsou vždy ceny přímo na prodejně. Děkujeme za pochopení. (27.8.2023)

*
Pstruh lososový

Pstruh lososový patří v evropském měřítku k velmi populárnímu produktu akvakultury. Je zde neustále rostoucí trend produkce a spotřeby. Z hlediska druhové příslušnosti je to stále pstruh duhový, který je pouze odchován jiným technologickým postupem. Je krmen kvalitnějším krmivem s obsahem karotenoidů (konkrétně astaxanthinem, jehož zdrojem jsou převážně řasy či krunýře korýšů), což se projevuje kladně na jeho zdravotním stavu, ale zejména na oranžovo-červeném zbarvení svaloviny, které je přirozeně charakteristické pro lososa, či pro některé sladkovodní lososovité ryby. Na rozdíl od běžně prodávaných pstruhů se chová do velikosti 1-2 kg, což znatelně prodlužuje a dělá náročnějším jeho chov (ten trvá cca o 1–1,5 roku déle). Pstruh lososový má rovněž chutnější maso, za což vděčí většímu poměru vnitrosvalového tuku. V neposlední řadě z něj lze dělat větší filety, což je výhodné pro konečné spotřebitele vzhledem k pohodlnějšímu vykosťování.

-