Ceník živých ryb
Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) – (250-500g) |
289,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Pstruh lososový (Oncorhynchus mykiss) – (800-1500g)* |
362,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Siven arktický (400-800g)* |
335,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Kapr obecný – (2-5kg) |
165,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Jeseter sibiřský – (3-8kg) |
670,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Amur bílý (2-5kg) |
179,- Kč/kg živé váhy |
sezonní |
Siven americký (250-500g) |
312,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Sumec velký (3-5kg) |
480,- Kč/kg živé váhy |
sezonní – září – únor |
Lín obecný (250-400g) |
250,- Kč/kg živé váhy |
sezonní |
Úhoř říční (350-900g) |
790,- Kč/kg živé váhy |
Momentálně nedostupný |
Candát (0,7-2kg) |
690,- Kč/kg živé váhy |
sezonní – září až leden |
Štika (0,8-5kg) |
580- Kč/kg živé váhy |
sezonní – září až leden |
Kapr půlka |
390,- Kč/kg |
Vánoce |
Vnitřnosti, Jikry, mlíčí |
400,- Kč/kg |
Vánoce |
Hlava kapra |
35,- Kč/ks |
Vánoce |
Další služby
Na požádání provedeme: |
Kapr, Amur, Úhoř, Sumec, Štika, Jeseter, Candát
|
Zbavení života, kuchání, zbavení šupin, zbavení ploutví a hlavy |
110,- Kč/ks |
Porcování |
50,- Kč/ks |
Filetování |
95,- Kč/ks |
Stažení z kůže (pouze kapr) |
120,- Kč/ks |
Zbavení života, kuchání |
15,- Kč/ks |
Filetování (pouze Pstruh lososový) |
50,- Kč/ks |
Ceny se můžou měnit v závislosti na sezóně a na dalších faktorech. Ceny zde nejsou závazné, určující jsou vždy ceny přímo na prodejně. Děkujeme za pochopení. (27.8.2023)
*
Pstruh lososový
Pstruh lososový patří v evropském měřítku k velmi populárnímu produktu akvakultury. Je zde neustále rostoucí trend produkce a spotřeby. Z hlediska druhové příslušnosti je to stále pstruh duhový, který je pouze odchován jiným technologickým postupem. Je krmen kvalitnějším krmivem s obsahem karotenoidů (konkrétně astaxanthinem, jehož zdrojem jsou převážně řasy či krunýře korýšů), což se projevuje kladně na jeho zdravotním stavu, ale zejména na oranžovo-červeném zbarvení svaloviny, které je přirozeně charakteristické pro lososa, či pro některé sladkovodní lososovité ryby. Na rozdíl od běžně prodávaných pstruhů se chová do velikosti 1-2 kg, což znatelně prodlužuje a dělá náročnějším jeho chov (ten trvá cca o 1–1,5 roku déle). Pstruh lososový má rovněž chutnější maso, za což vděčí většímu poměru vnitrosvalového tuku. V neposlední řadě z něj lze dělat větší filety, což je výhodné pro konečné spotřebitele vzhledem k pohodlnějšímu vykosťování.